الکترود مرجع در الکتروانسفالوگرافی
در ضبط EEG به زبون ساده انگار یک ولت متر رو روی سر یک آدم نصب کردیم و داریم اختلاف پتانسیل بین دو نقطه رو اندازه گیری میکنیم.
این تصویر یک ولت متر دیجیتال هست که احتمالا شبیهش رو تو آزمایشگاه ها دیدین. کابل قرمزو میزدیم به یک طرف قطعه کابل دیگه رو هم میزدیم به طرف دیگه قطعه و اختلاف پتانسیل دو سرشو اندازه گیری میکردیم.
حالا توی ضبط EEG هم یکی از کابل ها رو مثلا وصل میکنیم به لاله گوش و معادل همون کابل قرمزه هست و مثلا ۶۴ تا کابل دیگه رو وصل میکنیم به مناطق دیگه پوست سر و ولتاژ اونها رو نسبت و الکترود مرجع اندازه گیری میکنیم. حواسمون باشه اینجا اختلاف پتانسیل ها تو مرتبه میکرو ولت هستن یعنی خیلی کوچیکن، که البته منطقی هم بنظر میرسه مغز اگه قرار باشه مصرف بیشتر از این باشه شاید در روز به جای سه وعده سی وعده غذا بخوریم.
شاید حالا براتون سؤال پیش بیاد که خوب چه کاریه یکی از همون ۶۴ تا کانال رو میگیرم الکترود مرجع. پاسخ اینه که میخوایم به این وسیله نویز ها و سیگنال های ناخواسته رو از ضبطی که داریم انجام میدیم حذف کنیم. ما میدونیم توی لاله گوش فعالیت مغزی انجام نمیشه پس هرچی پتانسیل اونجا دیدیم نویزه و حالا میایم این نویزه رو از همه ۶۴ تا کانال هم حذف میکنیم. نویزه میتونی مثلا به خاطر میدان الکتریکی موجود در آزمایشگاه باشه.
- ۰۱/۰۱/۰۶