نسخههای تمیز
به روز رسانی ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱
احتمالا برای شما هم پیش اومده که با بزرگتر شدن پروژهها و کارهاتون با مدریت کردن نسخهها، کارگروهی و پشتیبان گرفتن از شون کمی مشکل داشته باشین، مثلا اسم فایل تون رو میزارین ali1 نسخه جدیدترشو ali2 یا final1,2,... بعدش new final یا مثلا اشتباهی زدین یک فولدر از پروژه تون رو پاک کردین و یا فایلهایی که توی تلگرام رد بدل کردین زیاد شدن و پیدا کردن نسخه مناسب کمی سخت شده. این فایلها میتونن کدهای برنامه نویسی باشن میتونن یک گزارش باشن یک کتاب یا هرچیزی که نسخه های متفاوتی داره.
یکی به اسم لینوس -Linus Torvalds- برای این کار یک نرمافزار کنترل نسخه نوشته به اسم git، دوست عزیزم رضا و من در ترم های آخر کارشناسی زاهدان یک سری آموزش git برای درس آموزش الکترونیکی درست کردیم، خواستم با این پست اون رو با شما به اشتراک بذارم. خیلی ساده و کار راه بنداز گفتیم پس برای کسی خوبه که تا حالا آشنایی نداشته جادی هم در فردارس دوره خوبی داره میتونید پس از فیلمهای مقدماتی ما استفاده کنید. من برای اینکه کدهامو تو ابر ها هم داشته باشم :) اونها رو گاهی در گیتهاب و پروژه های شخصی مو در گیتلب (میتونین با تحریم شکن shecan تحریم ها رو دور برنید) نگهداری میکنم اینجوری خیالم از بابت پاک شدنشون راحته و مطمئنم همیشه یک نسخه پشتیبان دارم.
خوب و خوش باشین.
آموزش گیت در آپارات
چند دستور پرکاربرد کمتر دیده شده:
- اگر نمیدونستید چه تغییراتی اخیرن دادین به فایلتون کافیه بزنید git diff اون خط هایی که اضافه شده رو با رنگ سبز و شروع + نشون میده و اون خط هایی که حذف شدن رو با رنگ قرمز و شروع با علامت - نشون میده اگر هم خواستین خط هایی که تغییر نکردن رو نشون نده میتونید بزنید git diff -U0